27-11-05

Sneeuw


First snow
Originally uploaded by Squonk11.

Lieve Jonas,

Dit weekend heeft het gesneeuwd. De eerste keer deze winter. Maar ook de eerste keer sinds jij er bent. Hierboven zie je een foto die ik genomen heb vanuit het raam van ons appartementje, kort na middernacht. Het heeft iets sprookjesachtigs, die sneeuw. Zelf zal je je ons appartementje later wellicht niet herinneren, we zullen hier immers niet blijven wonen. Foto's als deze zullen je dan tenminste een idee geven van waar je in je eerste levensweken en -maanden thuis was.

Mama en ik houden wel van sneeuw. Die roept voor ons fijne herinneringen op aan de wintervakantie die we elk jaar in Oostenrijk doorbrengen. Volgende keer zal heel anders zijn dan we gewend waren, dan ben jij er immers bij. Dat zal onze routine behoorlijk in de war sturen, maar ik ben zeker dat het een geweldige vakantie wordt. De mensen van ons vaste hotel zijn trouwens zeer benieuwd om je in levenden lijve te zien!

Toen ik jong was, hield ik nochthans helemaal niet van sneeuw en gladheid. Ik had een hekel aan de sneeuwballen die je op de speelplaats op school om de oren vlogen, en glijden op geïmproviseerde ijspistes was ook niets voor mij. Het is pas sinds ik met mama 's winters naar Oostenrijk trek, dat ik van de sneeuw heb leren houden. Ik hoop dat jij ook snel de smaak te pakken zal hebben.

Nu is sneeuw en koude niet voor iedereen even mooi. Dit weekend zijn er in Brussel twee dakloze mensen door de koude omgekomen. Dat is triest: ooit waren ook zij kleine onschuldige baby'tjes als jij. Maar het leven is hen niet genadig geweest. Ik hoop dat jouw toekomst er beter uit mag zien. Wij zullen er in elk geval alles aan doen om je op weg te helpen...

Je sneeuw-papa.

23:16 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

wauw.. mijn complimentjes voor jou wat betreft de foto...
wat een plaatje zeg..en wat straalt het een heerlijke rust uit!!
over een jaar kan je (als er dan weer sneeuw ligt) lekker met je zoontje
met de slee rondjes trekken door de sneeuw....leuk vooruitzicht, toch?!!

Gepost door: jolanda | 29-11-05

De commentaren zijn gesloten.