09-10-05

Eerlijk

Dag kleine Jonas.

Het weekend loopt op zijn einde. Mama is al gaan slapen, zij moet je vannacht je flesje geven en melk afkolven voor de volgende beurt. Ik heb je net je laatste flesje gegeven voor vandaag, en jij zit hier nu rustig bij me. Je kijkt wat om je heen, beweegt wat met je armpjes en beentjes en maakt af en toe zachte geluidjes. Wat een zalig gevoel om je hier zo bij me te hebben. Na deze brief ga ik je in je wiegje leggen en ga ik zelf ook slapen. Ik moet morgen immers weer naar het werk.

De laatste dagen hebben mama en ik het gevoel dat we de situatie al een beetje beter de baas zijn. We hebben onze draai gevonden. We lopen niet meer constant achter de gebeurtenissen aan en kunnen af en toe al eens iets ontspannends doen samen, en met jou. Zoals dat fijne wandelingetje in het parkje gisterennamiddag. Heerlijk.

Soms zijn er natuurlijk nog momenten dat het zwaar is. Deze voormiddag was je niet te troosten, je huilde en brulde zonder ophouden. We wisten niet goed wat er mis ging, waarschijnlijk had je last van krampjes. We slaagden er maar niet in om je te kalmeren. Op zo'n ogenblik voel je je hulpeloos en radeloos. Je ziet dat je baby zich niet goed voelt, en je kan er niets aan doen. Maar gelukkig gaat ook zo'n periode weer over, en volgt de spreekwoordelijke zonneschijn...

Iets wat me treft bij een baby'tje als jij is, dat er achter niets van wat je doet een intentie verborgen zit. Je leeft volledig in het heden. Als je iets doet, is dat steeds wat je op dat moment moet doen, het is altijd perfect. Als je honger hebt of je ongemakkelijk voelt, huil je. Als je je goed voelt, ben je rustig bezig. Als je moe bent, slaap je. Doodgewoon, zonder verborgen bedoelingen. Volkomen eerlijk en oprecht. Daar zouden wij grote mensen wel eens vaker een voorbeeld aan mogen nemen. Je bent een geweldige leraar voor ons, kleine man. Wij doen ons best om goed te luisteren naar wat je ons te leren hebt...

Slaap wel nu,

Je papa.

22:52 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

:-) Dat is wel een hele lieve tekst dat je geschreven hebt, gericht tot uw zoontje :-)
Veel plezier nog met uw vaderschap!

Greetz

Gepost door: Ourlipsaresealed | 09-10-05

je zegt het helemaal goed die kleine kindjes zijn de onschuld hun zelve...
die kennen geen onderscheid in goed en kwaad...
kon de wereld er altijd maar voor alle kindjes uitzien!
ik geniet van je stukjes over hoe jij de dingen ervaart en blijf het het
mooi vinden om elke keer weer bij jou te komen.

groetjes van mij en mijn teller staat al bijna op 10.000!!
vind je dat niet geweldig? ikke wel...

Gepost door: jolanda | 12-10-05

leuk idee! Heel tof: brieven naar je zoontje. Ik hoop dat je ze ook afdrukt voor de kleine Jonas later. Mijn moeder hield als baby/kind ook een dagboek bij van mij en het ontroerd me nog steeds al ik zie hoeveel liefde er tussen de woorden heen staan.
Geniet van je zoontje!
Trouwens een vree mooie naam!

Gepost door: soet | 14-10-05

(**) een heel goed en gezellig weekend voor jullie!
groetjes van mij,

Gepost door: jolanda | 22-10-05

De commentaren zijn gesloten.