28-08-05

Druk

Dag kleine kapoen.

De tijd vliegt zo snel en we zijn zo druk bezig, dat het alweer een week geleden is dat ik je voor het laatst geschreven heb. Maandag naar de gynaecoloog, waar mama een uur aan de monitor gelegen heeft. Misschien niet de meest boeiende bezigheid, maar zo weten we dat je het goed stelt.

Dinsdag naar de kinesist. Ze leert ons oefeningen aan voor tijdens de bevalling. Dat doet wel wat onwennig aan. En vooral, het roept beelden op van hoe het zal zijn als het grote moment aangebroken is. En die beelden vind ik niet altijd zo geruststellend. Het lijkt me toch zwaar te zullen worden. En vermits we dit nog nooit meegemaakt hebben, weten we ook niet goed wat we er ons bij moeten voorstellen.

Woensdagavond na het werk boodschappen: er moet immers ook eten in huis zijn. Ook donderdag en vrijdag is het laat geworden. Het was immers mama's laatste werkweek, en ze wou nog een aantal zaken afronden. En bovendien wat orde brengen in haar papieren en op haar bureau. Met als gevolg dat ze twee zeer lange dagen gemaakt heeft, en zeer moe was. Bovendien heeft ze alles nog niet volledig klaargekregen, dus gaat ze morgen maandag nog een halve dag verderwerken.

En dit weekend zijn we thuis in een opruimwoede geschoten. Er moet in ons klein appartementje ook nog het een en ander op orde gezet worden. Eerst en vooral moeten we een plekje vrijmaken om je nieuwe wiegje te plaatsen dat we besteld hebben. En verder moet het er ook netjes bijliggen om bezoek te ontvangen dat je komt bewonderen. Het was dus geen rustig weekend. Ik ben ook wel bezorgd dat mama zich zou forceren. Haar en jouw welzijn zijn me veel belangrijker dan wat rommel hier en daar. Gelukkig rust ze voldoende.

Zo, deze brief is een moment van ontspanning voor me, enkele minuutjes met mijn gedachten bij jou. Nu ga ik nog even verder opruimen, mama helpen. En dan nog wat tot rust komen. Je zal wel merken als het zover is, dan krijg je weer de dagelijkse massage van mama's buik, waar je altijd zo op reageert. Tot zo.

Je drukke papa.

21:17 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

hallo drukke papa, ik kan me voorstellen dat je vrouw graag wil dat het netjes is voo als
strakjes de visite langskomt als jullie baby'tje er is!!
maar kan me jouw zorgen ook goed begrijpen om je vrouw!
het is ontroerend om te lezen dat een briefje schrijven aan jouw kindje
een vorm van rust en ontspannig geeft bij jou!!
dit kindje heeft nu al geen gebrek aan liefde van jullie.
dat kan je aan alles wel merken en ik weet zeker dat het allemaal
goed zal gaan bij jullie!!

nog wel een vraagje: ik kom uit nederland en snap sommige woordjes niet altijd die ik af en toe tegen kom.
dus kan je mij vertellen wat een kinesist is???
groetjes van mij,

Gepost door: jolanda | 29-08-05

Kinesist Ook genoemd kinesitherapeut. Helpt dat?

Gepost door: Squonk | 29-08-05

helaas dat helpt niet, maar kan ik het vergelijken met een soort van haptonomie?
( wetenschap van het voelen en van het gevoelsleven)

Gepost door: jolanda | 01-09-05

De commentaren zijn gesloten.