11-08-05

Vragen

Dag jongen.

Het vooruitzicht dat ik weldra papa word, zet me aan het denken. Dat zal voor de meeste toekomstige ouders wel het geval zijn, vermoed ik. Over een goede maand krijg ik, samen met mama, de verantwoordelijkheid over een nieuw leven. We zullen je begeleiden op de eerste jaren van je levensweg. Hoe je uitgroeit en wie je wordt, dat zal voor een belangrijk deel van ons afhangen.

Ik vraag me dan ook vaak af wat voor een voorbeeld ik voor je wil zijn. Als ik wil dat je een goed mens wordt, ligt het aan mij om je dat voor te leven. Ik heb gelezen dat het niet is wat ouders aan hun kinderen zeggen dat het meeste invloed op hen heeft, maar hoe ze zich gedragen. Als je woorden in tegenspraak zijn met je daden, zijn het de daden die uiteindelijk de doorslag geven. Maar intussen heb je wel je geloofwaardigheid verspeeld.

Het is dus heel belangrijk dat ik voor mezelf uitmaak wat voor iemand ik wil zijn. Welke waarden ik erop nahoud en in mijn leven tot uiting breng. Dat soort vragen hield me vroeger ook al bezig, maar nu krijgen ze een veel grotere impact. Want enkel op die manier kan ik jou deze waarden bijbrengen. Ik zou graag hebben dat je later, als je zelf volwassen bent, met liefde en respect aan je papa kan terugdenken. Ik wil iemand zijn waar je trots op kan zijn. Iemand die, zoals iedereen, zijn zwakke punten en gebreken heeft, maar die toch altijd getracht heeft een goed mens te zijn. Een hele opgave, maar voor jou wil ik het proberen.

Je onzekere papa.

21:22 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

mooi zou het wezen
als op een dag
dat kapoentje van je
dit lezen mag...
stil zou ik in de plaats van die ene worden
stil dat mijn papa
zo groots was, nog voor ik papa zeggen kon
stil
met een warme gloed vanbinnen
stil zou ik die dank uitzingen
schoon en bijzonder
tot in het diepste van de kern
fierheid alom

om maar te zeggen, onder de indruk...

Gepost door: ac | 11-08-05

*** 4 weken nog en dan is het zo ver.
spannend...

Gepost door: jolanda | 13-08-05

De commentaren zijn gesloten.