10-07-05

Neefje en nichtje

Dag mijn kapoentje.

Vandaag zijn we de verjaardag van je nichtje gaan vieren. Ze is al tien geworden, een hele meid. Eigenlijk wil ze nog helemaal geen tien zijn, dat vindt ze te oud. Maar een feestje en cadeautjes maken natuurlijk wel wat goed...

Toen we haar een aantal weken geleden vertelden dat mama zwanger was en dat jij op komst was, wist ze met zichzelf geen blijf: ze wist niet hoe ze op het nieuws moest reageren. En ook vandaag is ze niet op het onderwerp ingegaan. Maar ik ben zeker dat ze, als je er eenmaal bent, een heel lief en attent nichtje voor je zal zijn. Ze speelt zo graag moedertje, en ze is verzot op kleine kindjes, zoals het kleindochtertje van haar buurvrouw. Je zal zien, ze zal je vertroetelen.

Je neefje, haar jongere broertje, was minder terughoudend. Toen ik je voelde bewegen, mocht hij even zijn handje op mama's buik leggen. Hij zei dat hij je voelde. "Hij wil eruit", zei hij. We hebben hem verteld dat we daarvoor best nog een paar maand wachten. "En is het een jongen of een meisje?" "Een jongetje." Dat nieuws deed hem blijkbaar plezier: zijn gezicht lichtte op. En wat later kwam hij er zelf op terug. "Ik ben benieuwd wat voor haar hij zal hebben..." Wij zijn dat ook natuurlijk: word je een klein blond jongetje zoals je papa toen hij klein was? Om dat te weten te komen, zullen we ook nog wat geduld moeten uitoefenen. Dat je haartjes beginnen te groeien, dat vertelde de dokter ons bij de laatste echo: al een millimeter of twee nekhaar. Ongelooflijk dat we zo'n dingen kunnen zien.

Wat de kleur van je haar ook is, we wachten vol ongeduld op je komst. En als je er dan bent, zal je ook kennismaken twee lieve kinderen: je neefje en nichtje.

Papa.

21:13 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

vinden jullie het niet vervelend dat iedereen weet dat jullie kindje een jongetje is??
de meeste ouders willen dat liever geheim houden...
groetjes van mij,snoepie.

Gepost door: snoepie | 12-07-05

De commentaren zijn gesloten.