29-06-05

Geluid

Dag kleine jongen.

Ik schrijf je niet alleen, ik spreek ook tegen je. Al kan je me niet begrijpen, en kan je ook niet antwoorden, toch vind ik dat belangrijk. Ik heb gelezen dat vanaf ongeveer de 28ste week je gehoor werkt. Vanaf dan registreer je geluiden, en sommige daarvan worden je vertrouwd. Eerst en vooral natuurlijk de stem van mama, die je het duidelijkst waarneemt. Maar ook geluiden van buiten, vooral als ze hoog klinken. Die vertrouwde geluiden uit de moederschoot zouden je later dan ook rustig doen worden.

Daarom praat ik dagelijks tegen mama's buik aan. Minstens na de buikmassage met amandelolie, want dan zijn we in de juiste stemming, en dan ben jij meestal ook bijzonder actief. Maar ook op andere momenten tijdens de dag, wanneer ik er aan denk en het praktisch is. In het begin was het wat onwennig: wat moest ik zo vertellen? En mama luistert altijd mee. Maar ik hoef me natuurlijk niet te schamen voor haar. Integendeel, ze is vaak ook ontroerd als ze me zo bezig hoort. Intussen is die gêne volledig verdwenen, en vertel ik wat er ook maar bij me opkomt.

Wat ik me wel eens afvraag: hoe ervaar jij dat gepraat? Ik las ook dat mijn stem je gedempt bereikt, alsof ik doorheen dikke dekens of kussens heenpraat. Schrik je van dat plotse geluid? Herken je mijn stem al, stelt haar klank en toon je gerust? Je kan het me niet vertellen. Maar gisteren kreeg ik dat gekke idee, toen ik me afvroeg hoe jij dat ervaart. Als ik praat, denk jij misschien: er komt geluid uit het behang...

Liefs van je babbelpapa.

21:26 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

wie kan die verhalen van jou nu niet mooi vinden??
dus zeker jou kindje wel!!
fijn weekend.groetjes,snoepie.

Gepost door: snoepie | 01-07-05

waaw ik vond net je website, doordat je net 't berichtje dat je zoontje geboren was postte! Ik ben meteen beginnen lezen. Ik zit al hier.
Ik kon het niet meer laten om te zeggen dat je prachtig schrijft en dat je een schitterende papa zal worden!
liefs
Daphné

Gepost door: Daphné | 31-08-05

De commentaren zijn gesloten.