27-06-05

Verloskwartier

Dag mijn kleine kapoen,

Vanavond hebben we de plaats bezocht waar jij, als alles goed gaat, over enkele maanden ter wereld zult komen. Het was een informatie-avond in het ziekenhuis, inclusief een bezoekje aan het verloskwartier. Ik was niet de enige papa die mee was, maar er waren natuurlijk vooral bolle buiken. Even vroeg ik me af af jij niet op een voor ons niet te vatten wijze de aanwezigheid van die andere ongeboren leventjes kon waarnemen... Een poëtische gedachte, al weet ik dat het vergezocht is natuurlijk.

De infosessie zelf begon niet veelbelovend. Druppelsgewijs kwamen de toekomstige mama's aan, al dan niet vergezeld. Maar van enige organisatie geen spoor. Vermits we in een Academisch Ziekenhuis waren, hebben we ze eerst het beruchte academische kwartiertje gegund. Toen er dan nog niemand kwam opdagen, heeft een van de mama's naar de materniteit gebeld. Daar gingen ze de zaak onderzoeken. Tegen het einde van het tweede kwartier werden we dan toch uit ons wachten verlost (het "verloskwartier", zou je kunnen zeggen - ja, ik weet wel dat het een flauwe grap is). Blijkbaar had men vergeten iemand te voorzien voor vanavond.

Een lieve vroedvrouw die nachtdienst had, heeft zonder voorbereiding de sessie gehouden. En dat deed ze zeer goed, op een sympathieke en geruststellende manier. Als de mensen daar allemaal zo lief zijn, zal je eerste kennismaking met de buitenwereld aangenaam verlopen. En voor mama en mij is het natuurlijk ook belangrijk dat we goed opgevangen worden. Het is voor ons immers ook een groot avontuur, vol onzekerheid... Maar we geloven dat het resultaat het allemaal meer dan waard zel zijn: jij, ons zoontje, een nieuw leventje in onze armen. Daar kijken we toch zo naar uit!

Papa.

23:16 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.