16-06-05

Examenkoorts

Dag lieve jongen.

Je aanwezigheid doet me met andere ogen naar de wereld kijken. Zo merk ik nu dingen op waar ik anders weinig aandacht aan zou besteden. Dingen die ik misschien wel zie, maar niet bewust waarneem.

Zo zie ik de laatste weken in de stad veel kinderen en jongeren op weg naar examens. Ze zitten op bus of metro, ze lopen door de straat met hun notities in de hand, ze werpen nog een laatste blik op de leerstof in de hoop het er straks goed van af te brengen.

Zelf ben ik al lang van dat examenritme verlost. Vaak besef ik zelfs niet meer dat de examenperiode weer aangebroken is. Maar door jouw komst wordt dat anders. Over een aantal jaar zal jij degene zijn die ons eraan herinnert. School, studie en examens zullen weer een concrete werkelijkheid worden, een onderdeel van ons leven in plaats van een vage herinnering.

Wanneer het zover is, zullen we ons best doen om een steun voor je te zijn, zoals onze ouders ons destijds op hun manier geholpen hebben. Aarzel nooit om onze hulp in te roepen, we zijn er voor jou.

Papa.

22:05 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.