09-06-05

Ik kan je voelen

Mijn lieve zoontje,

We hebben je nog nooit gezien, en toch ben je al zo sterk aanwezig. We kennen je als een schimmig beeld op een scherm, waarin we steeds duidelijker een mensje kunnen ontwaren. Je bent ook mama's steeds dikker wordende buik. Je bent die kleine schokjes die ik voel als ik mijn handen op die buik leg.

Wonderlijk hoe je al beweegt en je aanwezigheid laat merken. Ik denk soms dat je al reageert op mijn aanrakingen. Als ik mijn warme hand een tijdje op mama's buik laat rusten, is het alsof je je ertegen komt nestelen. Als ik zachtjes mama's buik masseer, lijkt het wel alsof je daarop reageert: als ik ermee stop, volgen er soms stootjes, alsof je vraagt waarom ik ermee ophoud...

Op een avond, toen mama al sliep, heb ik zo nog even contact met je gezocht, en het leek wel of je antwoordde. Misschien neem ik wel mijn dromen voor werkelijkheid, en zijn het niet meer dan toevallig gelijktijdige bewegingen. Maar het blijft me boeien en fascineren, dat wonder van een nieuw leven. Je mama draagt je permanent onder haar hart, ik zie me genoodzaakt me via zulke kleine aanrakingen van jouw aanwezigheid te doordringen. En telkens als ik je zo voel, vervult me dat met een mengsel van vertedering en ontzag.

22:15 Gepost door Squonk | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Nogmaals... ... prachtig verwoord... vol genietend verlangen!
Groetjes en een fijne vrijdagavond!

Gepost door: Fleur | 10-06-05

Blog Omdat ik deze brieven aan je ongeboren zoontje zo mooi vind, heb ik een blogje geschreven met daarin een linkje naar hier.
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 10-06-05

via fleur hier gekomen en krijg tranen van je mooie brieven aan je ongeboren zoontje. ik ben zelf net mama van een meisje ,ylja, nu net 6 maanden. ik kan me helemaal inleven in je gevoel, het is het mooiste wat mij ooit is overkomen en ik vind het prachtig, dat jullie dit over een korte tijd ook gaan beleven.
groetjes anita

Gepost door: anita | 10-06-05

ook ik ... ben via Fleur hier terecht gekomen ...
Mooi, knap, ... volhouden! Je zoontje zal fier zijn op jou!
succes met je blog maar bovenal succes met de zwangerschap, de bevalling en met je zoontje!!!

Gepost door: d. | 10-06-05

De commentaren zijn gesloten.